Engelliler Şenliği' Başladı

Engelliler Şenliği

Ayvalık ilçesinde 14 -18 Eylül 2014 tarihleri arasında devam eden 22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği başladı. Ayvalık Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Türkiye`nin yüzde 12`si engelli. Hepimiz asında bir özürlü adayıyız” dedi.

Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi, Zihinsel Engelliler Federasyonu ve Ayvalık Kaymakamlığının ortaklaşa organizasyonu ile Türkiye`nin dört bir yanındaki engellileri 22 yıldır Ayvalık`ta buluşturarak devam ettirilen, 800 engelli ve ailesinin katıldığı ‘22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği’ 18 Eylül 2014 tarihinde sona erecek.                                                 

Ayvalık’ın Atatürk Caddesi`nde Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Türkiye`nin değişik bölgelerinden şenliğe katılan yaklaşık 800 engelli ve ailesi bir kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi.                                                                 2014- 2015 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bütün öğrenci ve öğretmenleri kutladı ve 22 yıldır devam ettiren ve ‘22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği’ne emek verenleri özellikle tebrik eden Ayvalık Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, “Türkiye`nin yüzde 12`si engelli. Hepimiz asında bir özürlü adayıyız. Bir gün nerede, nasıl, ne şekilde bazıları için kader dünyaya geldikleri an karşılaşıyorlar bu özürlülük kavramıyla bizler için ya da hepimiz için sağlam olduğunu düşünenlerle hepimiz aslında özürlü adayıyız. İnşallah bu kimsenin başına gelmez. Dünyada özürlülük kavramı kalmaz ama bir gün bir şekilde özürlülük kavramı veya özürlü ailesi olma zorunluluğu karımıza çıkabilir” dedi.                                                                  

Törenlerin sonunda Ayvalık 22. nci Zihinsel Engelliler Şenliğine emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Sabahki şenlik programı pandomima gösterisi ile sona erdi. Engelliler ve aileleri Ayvalık belediye Başkanı Rahmi Gençer ile hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler.                                                             

Ayvalık 22. nci Zihinsel Engelliler Şenliğine 800 engelli ve ailesi yanı sıra Ayvalık Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dangız, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ile engelli aileleri ve Ayvalıklılar katıldı.             ENVER DOLGUN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı